Духовна радост у Липовачи

Духовна радост у Липовачи
Духовна радост у Липовачи
Духовна радост у Липовачи
Духовна радост у Липовачи

Црквена општина Бршадин, уз благослов надлежног Епископа осечкопољског г. Лукијана и уз одобрење Епархијског управног одбора Епархије осечкопољске купила је у селу Липовача плац са сазиданом кућом, која ће бити оспособљена за окупљање верника о црквеним празницима.

При куповини плаца свесрдно су помогли Заједничко веће Општина, Веће српске националне мањине Вуковарскосремске жупаније, Веће српске националне мањине града Вуковара и СДСС. Као први показатељ добре воље за градњу Светога храма на овом плацу, верни народ села Липоваче подигао је Часни крст, који је освећен у четврту недељу по Духовима, 17. јула 2016. године. Поред великог броја верника, у освећењу су учествовали свештенослужитељи: протојереј-ставрофор Душан Марковић, архијерејски намесник вуковарски и парох прве парохије из Вуковара, протојереј-ставрофор Милован Влаовић, парох друге парохије даљске, протојереј-ставрофор Драгомир Живанић, парох негославачки, протонамесник Драгослав Шалајић, парох прве парохије тењске, протонамесник Немања Клајић, парох будимачки и надлежни парох, протојереј Љубенко Јовић.

После освећења присутном народу обратио се архијерејски намесник прота Душана, који је захвалио свима који су до сада помогли и који ће помагати, да се на овом плацу сагради храм у којем ћемо име Божије призивати. После целивања освећеног Крста, за све присутне припремљена је трпеза љубави.

Извор: Епархија осечко-пољска