Христе, Боже, Који си се јавио и свет просветио, слава Теби!

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиће на Крстовдан, 18. јануара 2017. године, свету архијерејску Литургију у београдској Саборној цркви са почетком у 8 часова. Преосвећени Eпископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, служиће Литургију на Крстовдан са почетком у 8 часова у храму Светог пророка Илије у Миријеву.

На празник Богојављење, 19. јануара 2017. године, Свјатјејши Патријарх г. Иринеј служиће Литургију у Николајевској цркви у Земуну са почетком у 9 часова. Уследиће празнична литија и пливање за Часни крст - опширније. Епископ топлички г. Арсеније служиће на Богојављење свету архијерејску Литургију у храму Светог Георгија на Бановом Брду са почетком у 8,30 часова. У наставку кренуће литија до језера, где ће после молитве верници пливати за Часни крст - опширније.

У среду, 18. јануара 2017. године, на Крстводан, код куле Небојше биће организовано пливање за Часни крст. Програм пливања почиње Литургијом у цркви Ружици на Калемегдану у 9,30 часова, а потом се око 11 часова литија спушта до куле Небојше. У 11,30 часова уметници ће извести културно-уметнички програм, а у 12 часова ће изасланик патријарха Иринеја дати знак за почетак пливања, најавио је за Радио Слово љубве хаџи Зоран Мрђеновић, оснивач и председник Краљевског реда витезова, који са благословом наше Сете Цркве и у сарадњи са Градом Београдом, Војском Србије, Жандармеријом и другим институцијама приређује овај догађај.

Дванаесто свесрпско и Десето међународно Богојављенско пливање за Часни крст 19. јануара 2017. године код СЦ Милан Гале Мушкатировић на Дорћолу организује Свебор Савез Србије уз подршку ГО Стари Град.

О празничним сабрањима у епархијама Српске Православне Цркве погледајте у блоку НАЈАВЕ.