Духовне свечаности у Малој Иванчи

Духовне свечаности у Малој Иванчи

У суботу, 24. септембра, у храму у Малој Иванчи, одржан је свечани програм посвећен узгајању црквеног беседништва, иконографије и класичне музике.

Програм је организовао отац Марко Стевановић са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована.

Народ је у препуној порти уживао, после одслужене Свете литургије и беседе ученог протођакона Радомира Ракића, и у бесадама свештеника, ђакона и вероучитеља.

Пријатно изненађење донео нам је катихета Предраг Обровић из Крагујевца који је довео музичке виртоузе. Парохијани су уживали у извођењу дела великих музичких стваралаца, попут Јохана Себастијана Баха.    

Посебну пажњу изазвало је предавање господина Радомира Наумова, некадашњег министра вера у Влади Републике Србије, на тему Тесла и његова религиозност.

Отац Марко Стевановић посебно се захвалио Министарству дијаспоре и вера на спонзорству и креативној подршци. Осећај је био да се налазимо у великом културном центру државе благостања која тежи ка уметности, духовности и Богу. 

Горан Раденковић