Духовно сабрање у Ђурђеву

Духовно сабрање у Ђурђеву
Духовно сабрање у Ђурђеву
Духовно сабрање у Ђурђеву
Духовно сабрање у Ђурђеву

У четвртак, 27. новембра, на дан када молитвено празнујемо Светог апостола Филипа, свештенство архијерејског намеништва жабаљског на челу са протојерејем Остојом Нијемчевићем сабрало се у Ђурђеву на православном гробљу.

У присуству господина др Бојана Пајтића, председника Владе Аутономне Покрајине Војводине, представнике Општине Жабаљ и Месне Заједнице Ђурђево као и мноштва верујућег народа извршено је освећење капеле коју је на православном гробљу изградила Црквена општина ђурђевачка уз подршку покрајинских и општинских власти.

Након освећења капеле сви присутни су отишли испред Световазнесењског храма да дочекају Епископа јегарског г. Јеронима који је потом хоростатисао на вечерњем богослужењу. Након вечерњег благодарења извршено је освећење предивно уређеног Светосавског дома свештенодејством владике Јеронима.

За све пристуне је потом уприличена трпеза љубави. И у својој беседи у светом храму и при одласку са овог благословеног сабрања, владика Јероним је пожелео верујућем народу да се свагда окупљају након завршетка свете Литургије у Светосавском дому , на трпезама љубави, агапама, које су наставак Евхаристије. Такође Владика је похвалио њихов труд и љубав њиховог пастира, оца Петра Ђукића, и поучио народ да треба да буду увек послушни своме духовном оцу, пароху, као глави словесног стада ђурђевачке парохије и пожелео свима да у миру проведемо дана Божићног поста и у радости дочекамо Рождество Христово.

Извор: Епархија бачка