Духовно вече у Санкт Галену

 Духовно вече у Санкт Галену
 Духовно вече у Санкт Галену
 Духовно вече у Санкт Галену
 Духовно вече у Санкт Галену

У суботу, 7. фебруара 2015. године, Његово Преосвештенство Eпископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је храм Преподобног Симона Монаха у Санкт Галену где је присуствовао вечерњем богослужењу.

Вечерње је служио протојереј Милутин Николић из Базела, а за певницом су појали верни ове парохије, предвођени својим парохом протом Љубомиром Котaрчићем.

После молитве вернима се бираним речима обратио владика Андреј. У својој беседи објаснио је присутнима значај вечерњег богослужења, које је икона Старог Завета. После беседе верни су се упутили у салу на предавање.

Владика Андреј је своје предавање почео протумачивши присутнима Јеванђељске приче о Митару и Фарисеју као и причу о Блудном сину. Затим је уследило предавање о времену које је уследило после Другог светског рата. На снимцима су присутни могли да виде познате личности из српске историје, од краља Петра II Карађорђевића и чланова краљевске лозе, преко важних личности попут историчара Ђоке Слијепчевића, затим свештеника, професора и других угледних личности, који су под јако тешким околностима успели да осмисле, започну и до детаља организују верски, црквени и духовни живот у дијаспори.

По завршеном предавању уследила су питања, а затим су се прешло у трпезарију на послужење.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска