Духовски уторак у Београду

Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански г. Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију на Духовски уторак у цркви Сабора Српских Светитеља на Карабурми.

Саслуживало му је свештенство Архиепископије београдско-карловачке предвоћено архијерејским намесником протојерејом - ставрофором Драгомиром Убипариповићем. Цркву је испинило мноштво деце свих узраста као и чланова Удружења особа ометених у развоју „Живимо заједно" општине Стари град.

У оквиру организованих часова верске наставе, корисници Друштва су заједно са својим вероучитељем госпођом Милицом Ракић учествовали у празничној Литургији поводом трећег дана празника Силаска Светог Духа на апостоле и прославе Светог Јустина Ћелијског. Присуствовали су скоро сви корисници дома заједно са координатором Удружења г. Дејаном Козићем и волонтером г-ђом Лепосавом Ђорђевић. Након заједничког учествовања у Литургијској заједници и Причешћа приређено је и дружење и послужење у парохијском дому храма на Карабурми благодарећи гостољубивости старешини протојереју-ставрофору Живадину Протићу са братством.

Том приликом корисници су се упознали са Његовим Преосвештенством, свештенством храма, али и кратком историјом храма и значајем личности Светог Јустина ћелијског.