Духовски уторак у манастиру Стањевићима

Духовски уторак у манастиру Стањевићима
Духовски уторак у манастиру Стањевићима
Духовски уторак у манастиру Стањевићима
Духовски уторак у манастиру Стањевићима

Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је на Духовски уторак и празник преподобног Стефана Пиперског, са свештештенством Свету службу Божију у цркви Свете Тројице у манастиру Стањевићи.

У току Литургије Владика је миропомазао двадесет новокрштених слугу Божјих, штићеника Установе за дјецу са посебним потребама „1. јун“ из Подгорице, њихових родитеља и наставника.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Митрополит Амфилохије је подсјетио на ријечи молитве приликом крштења „јер си свет, Боже наш, и у светима обитаваш, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Духу Светоме“.

„Светост Божија је она светост која освећује у тајни крштења и миропомазања, освећује оне који се крштавају. Примајући светост Божију, примајући истину Божју, истинско, право и вјечно просвећење, примајући живот вјечни, којим се осољује и заквашује овај наш земаљски, пролазни живот, они који то доживе постају свети, јер примају у себи једнога светога, живога и вјечнога Бога“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је објаснио да зато прослављамо Њега „који је свети и у светима обитава“.

„Они који су се крстили, који су се миропомазали, који су примили ту светињу, они постају свети и у њима обитава сам Бог“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Након причешћа вјерних благосиљан је славски колач, а након богослужења приређена је славска трпеза хришћанске љубави.

Извор: Митрополија црногорско-приморска