Две нове цркве биће отворене на Артику 2016.

Две нове православне цркве отвориће се ове године у Мис Шмита (урбаној области поред истоименог рта) и острву Врангел на Артику, где су стациониране јединице Источне војне области.

„Војне цркве у Мис Ото Шмита и острву Врангел почеће да примају вернике до краја 2016. године. Цркве су склопљене у региону Рјазан средставима које је пружила фондација Омофор за подршку војним ветеранима и инвалидима. „Мобилне“ цркве довезене су на место распоређивања војних јединица Источне војне области на Артику. Цркве се сад опремају црквеним намештајем“,  пише у саопштењу прес службе Источне војне области.

Сада постоје две дрвене капеле у Мис Шмита и на острву Врангел. Саграђене су недалеко од војних градова. Капеле су инсталиране на шиповима и високе су 6 метара.

Такође је саопштено да се активно граде цркве за верујуће особље и војнике. Прошле године црква за руске јединице радиолошке, хемијске и биолошке одбране у Приморској административној области саграђена је помоћу приватних донација. Цркве и капеле се такође граде код војних јединица стационираних у Трансбајкалији (Трансбајкалска административна област) и на Сахалину.

Извор: Православие.ру (превод Информативне службе)