Епархија бихаћко-петровачка радује се Христу

Гостовање Владике бихаћко-петровачког г. Атанасија у препуном Парохијском дому Вазнесењске цркве у  Београду у среду, 25. децембра 2013. године, протекло је као духовни разговор са верним народом а не као класично предавање на задату тему.

Владика је говорио о животу у Епархији бихаћко-петровачкој, свештенству и монаштву и живој мисији Цркве на тим просторима. Већим делом Епархија се налази у Федерацији БиХ, а малим делом и у Републици Српској. На тој великој географској површини има око 30.000 Срба, 40 свештеника је у служби, а милитвено тихује десетак монаха.

Владика Атанасије је нагласио тежак положај Срба на тим просторима. Мисија Цркве по којој је Епархија бихаћко-петровачка специфична јесте да исцели старе ране и донесе миомир уместо мириса рата који се још осећа и страха који живи у народу.  - Пуно наших пријатеља који су муслимани и католици учествује са нама у радостима празника, и по томе видим да  наша мисија ипак успева захваљујући нашем храбром свештенству, надјући се у Христа који је Цар мира и једина утеха овм народу, истакао је Владика. Беседу је завршио позивом верном народу да посети Епархију бихаћко-петровачку.