Епархија бихаћко-петровачка: Такмичење из православне вјеронауке

Дана 18. марта 2017. године у Основној школи „Петар Кочић“ у Ситници одржано је епархијско такмичење из православне вјеронауке за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке. Ученици петих разреда имали су могућност да покажу своје знање на тему овогодишњег такмичења из вјеронауке „Богослужење и празници“.

Такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана ранг листа такмичара који су се пласирали на епархијско такмичење. Осим ученика из општина које се налазе у Републици Српској, ове године по први пут на такмичењу су учествовала и два ученика из општина са простора Eпархије у Федерацији БиХ. Тачно у 9 часова почело је тестирање. Након молитве, ученици су почели са израдом теста. Ученици су имали на располагању 90 минута да ријеше тест који је садржао 31 питање.

Након планираног рока за израду теста, комисија за прегледање тестова је приступила прегледању и бодовању теста. Предсједник комисије био је јереј Александар Ђурић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Републици Српској, а чланови су били јереј Бојан Митрић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Федерацији БиХ, и вјероучитељи Предраг Вујић и Недељко Јакшић. Комисија је након прегледања, бодовања и дешифровања, утврдила ранг листу такмичара. Након објављивања резултата, ученицима су додијељене дипломе, похвале и пригодне награде за остварене успијехе. Такође су додијељена признања испред педагошког завода Републике Српске, вјероучитељима јереју Милошу Црепуљи и јереју Бојану Митрићу за остварене резултате њихових ученика. Посебна захвалност изражена је Основној школи „Петар Кочић“ у Ситници и јереју Бошку Максимовићу као надлежном пароху, за организацију епархијског такмичења из Православне вјеронауке и срдачан дочек.

Узвор: Епархија бихаћко-петровачка