Епархија сремска у данима искушења помаже верни народ

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија и средствима Управног одбора Српске Православне Епрахије сремске, верном народу су подељене заштитне маске широм архијерејског намесништва шидског, као помоћ при превентивном спречавању могућег ширења вируса на територији шидског намесништва.

Кризни штаб Општине Шид изразио је потребу за заштитним маскама, па је средствима Епархијског управног одбора и Епархије сремске набављен материјал за маске које су као свој прилог бесплатно сашиле раднице фирме „Вантекс ДОО“ из Шида, власнице гђе Анђелке Вујић. Први део заштитних маски који је до сада направљен, поделили су свештеници у храму Светог оца Николаја у Шиду. У току је припремање осталих маски, које ће убрзо бити дељене народу у свим парохијама архијерејског намесништва шидског и шире.

Епархија сремска на челу са епископом Василијем, који се очински брине за заједницу верних, несебично излази у сусрет народу старајући се како за духовно тако и за, у овом периоду искушења, физичко здравље благочестивог народа. Епархија сремска позива верни народ да се путем телефона обрате својим свештеницима, за сваки вид помоћи који им је потребан, поготово онима који нису у могућности да се током ванредног стања старају о себи и о својим основним потребама.

Позивајући на молитву, стрпљење и дисциплину Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије, молитвено бодрећи свој народ, жели да покаже спремност да увек стане уз своју паству, показујући истинску очинску љубав према својој духовној деци. Надајући се брзом превазилажењу тешког искушења, а стављајући се на располагање и помоћ свом верном народу, Епархија сремска на челу са својим епископом Василијем, свештенством и монаштвом, моли  Господа да свима нама подари свој мир и испуни наша срца чврстом вером у Господњу заштиту, надом у Божју подршку и љубављу према Господу и према ближњему.

Извор: hramsvetognikolajasid.rs