Епископ Андреј одржао предавање у Добоју

Епископ Андреј одржао предавање у Добоју
Епископ Андреј одржао предавање у Добоју
Епископ Андреј одржао предавање у Добоју
Епископ Андреј одржао предавање у Добоју

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј боравио је на Велики понедељак, 25. априла 2016. године, у једнодневној посети граду Добоју у Републици Српској. Том приликом је организована посета градоначелнику Добоја г. Обрену Петровићу. Епископ Андреј и градоначелник су водили пријатан једночасовни разговор, а након тога се Епископ са локалним свештеником Јованом Михајловићем упутио ка Владичанском двору у Добоју, где су дочекани од стране домаћина, Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома.

У вечерњим часовима епископ Андреј је,  по позиву Црквене општине а у организацији мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске и благословом епископа Хризостома, одржао је предавање на тему Васкрсење као услов Спасења у Центру за културу и образовање у Добоју.

Окупио се велики број верника из Добоја као и свештенства из овог града и околине, који су имали част да чују предавање епископа Андреја. Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом на почетку предавања како у своје тако и у име свештенства и својих епархиота пожелео је добродошлицу гостујућем Епископу. Захвалио је епископу Андреју на времену које је издвојио како би поучио верни народ из Добоја.

У свом надахнутом предавању епископ Андреј је појаснио слушаоцима смисао страдања и Васкрсења Господа Исуса Христа, а на основу свог вишегодишњег архипастирског и пастирског искуства и служења Цркви уопште. Епископ је увод у предавање такође поткрепио чињеницама о великим празницима Господа Исуса Христа: Рођење, Сретење, Крштење и Преображење Господње, а затим је говорио о догађајима  и данима који следе у овој Страсној седмици.

На крају предавања епископ Андреј је свима пожелео да у духу радости и праштања дочекају празник над празницима - Васкрсење Христово. По завршеном предавању су сви присутни имали могућност за постављањем питања и на тај начин је уследила заједничка дискусија, током које су сви имали прилику да чују надахнуте одговоре Епископа.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска