Епископ Андреј служио у жарковачкој црви Вазнесења Господњег

У недељу, 17. фебруара 2013. године, Епископ ремезијански г, Андреј служио је свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Жаркову уз саслужење свештенства храма. Епсикопа је дочекао велики број верника, међу којима и неки који су га познавали годинама раније. Владика није крио задовољство због чињенице да толики број верника долази на недељну Литургију у жарковачки храм и да готово сви говоре Символ вере током службе.

Владика Андреј је одржао беседу о Закхеју и стремљењу његове душе ка Богу, о милости Божјој која му је указана иако је био цариник, али и о милости Божјој према сваком грешнику који се каје и који је боготражитељ. Посебно је истакнута веза преображаја појединачних личности и преображаја друштва као целине и значај свештеничког рада на том пољу.

После службе, Епископ је беседио са верницима и братством о разним темама, и указао да му је ово први пут да долази у жарковачки храм и да је пријатно изненађен оним што је видео. Свештенство храма се, са своје стране, захвалило епископу Андреју на посети и нагласило да је он увек радо виђен гост, позивајући га да као зналац Светог Писма једном приликом дође и одржи једно предавање, што је Владика радо прихватио.