Епископ Андреј у граду Браунау

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је 22. децембра 2015. године новоосновану парохију у граду Браунау и том приликом сусрео се са провинцијалом римокатоличког монашког реда Капуцина оцем Лехом Зибертом и градоначелником г. Јоханесом Вајдбахером.

Повод за сусрет са оцем Лехом био је разговор о будућем статусу Kapuziner Kirche, римокатоличког храма у близини центра града. Жеља православног народа са ових простора је да имају богослужбено место са кога ће проузносити славу и молитве Господу, а Kapuziner Kirche, која је у власништву римокатоличког реда Капуцина, већ неколико година није у богослужбеној употреби.

Испред храма, Епископа је дочекао велики број верних, којима је он упутио речи утехе и љубави.

На заједничком радном састанку, коме су, такође, присуствовали архијерејски намесник за Горњу Аустрију протојереј-ставрофор Ненад Михајловић, надлежни парох протонамесник Никола Пантић, сестра Катарина из римокатоличког монашког реда Фрањеваца, архитекта г. Драган Бобић из Београда и чланови Црквеног одбора, отац Лех је изразио наду да ће исход преговора бити позитиван по питању будућег статуса Kapuziner Kirche, јер је жеља римокатолика да храм остане место богослужења, односно да задржи своју првобитну намену.

Епископ Андреј је захвалио оцу Леху на труду који улаже у решавање овог, за нас, важног питања и нагласио да је од изузетног значаја за православну заједницу са ових простора да има своју цркву.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска