Епископ Андреј у канонској посети ЦО Инсбрук

Епископ Андреј у канонској посети ЦО Инсбрук
Епископ Андреј у канонској посети ЦО Инсбрук
Епископ Андреј у канонској посети ЦО Инсбрук
Епископ Андреј у канонској посети ЦО Инсбрук

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј боравио је 21. и 22. априла 2016. године у канонској посети Црквеној општини у Инсбруку. Надлежни парох и архијерејски намесник за југозападну Аустрију Александар Столић дочекао је Епископа 21. априла 2016. године у храму Рођења Светог Јована Крститеља. Великопосно вечерње је служио надлежни парох, а за певницом је одговарао верни народ ове парохије.

Након богослужења епископ Андреј је одржао веома лепо изложено и прецизно предавање о Страсној седмици. Током излагања верном народу је објашњен унутрашњи значај ове седмице и сваки дан је присутнима објашњен појединачно. После интересантног предавања верницима се указала могућност за постављањем питања и добијањем одговора од свог архипастира.

Следећег дана, 22. априла 2016. године, епископ Андреј је у пратњи оца Александра посетио заменика градоначелника  Инсбрука г. Кристофа Кауфмана. Епископ и г. Кауфман су водили конструктиван разговор око трајног решења богослужбеног места у Инсбруку. Господин Кауфман је показао велико интересовање за налажењем трајног излаза из ове ситуације и обећао да ће Управа града помоћи по овом питању.

Након састанка са замеником градоначелника, епископ Андреј је присуствовао свечаној прослави 50. годишњице постојања Парохијског дома за сусрете - Haus der Begegnung. Овом приликом је Епископ разговарао са високим гостима, као што су: председник покрајине Тирол г. Гинтер Платер, заменик бискупа сестринске Римокатоличке цркве г. Јакоб Бирглер и многе друге присутне званице.

После ових важних сусрета, епископ Андреј је наставио путовање ка следећој канонској посети Црквеној општини у Куфштајну.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска