Епископ Андреј у Салцбургу

Епископ Андреј у Салцбургу
Епископ Андреј у Салцбургу
Епископ Андреј у Салцбургу
Епископ Андреј у Салцбургу

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је 14. априла 2016. године посетио Црквену општину Салцбург, где су га дочекали старешина салцбуршког храма јереј Јован Говедарица и јереј Дарко Кнежевић.

После малог повечерја који је служен у храму, владика Андреј се обратио присутним верницима, говорећи на тему празника који нам предстоје током преосталог Великог поста. Опраштајући се од верног народа, Епископ је најавио да ће ускоро поново посетити Салцбург.

Након одласка из храма епископ Андреј се упутио заједно са свештеником Јованом Говедарицом у образовни центар St. Virgil у Салцбургу  где је узео учешће говорећи на тему социјалне етике.

Поред Епископа који је представљао Српску Православну Цркву били су и представници Исламске заједнице, заједница будиста у Салцбуругу, Евангеличка црква као и представници домаће Римокатоличке цркве.

После врло занимљиве двочасовне дискусије где је сваки преставник своје цркве, односно верске заједнице, изнео своје ставове у погледу социјалне етике данашњег времена, била су и питања од стране присутних упућена свим представницима цркава и верским заједницама.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска