Епископ Андреј у Штутгарту

Епископ Андреј у Штутгарту
Епископ Андреј у Штутгарту
Епископ Андреј у Штутгарту
Епископ Андреј у Штутгарту

У навечерје празника Сретења Господњег, 14. фебруара 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и све Немачке г. Андреј посетио је Црквену општину Штутгарт. У пратњи Епископа били су епархијски рачуноиспитивач, протојереј Драган Јовановић из Ахена, и протојереј Предраг Гајић, епархијски благајник и старешина храма у Минхену.

Сутрадан, на Сретење, владика Андреј је предводио евхаристијско сабрање у храму Сабора Срба Светитеља, а саслуживали су протојереј-ставрофор Борисав Симић, архијерејски намесник за Јужну Немачку и старешина храма у Штутгарту, протојереји Драган Јовановић из Ахена, Предраг Гајић из Минхена и Станко Ракић из Штутгарта, као и протонамесник Миленко Бакмаз.

За певницом су одговарали г. Радован Ђукарић и г. Горан Паравац.

По завршетку свете Литургије, Епископ је поучио присутне о значају овог великог Господњег празника, који представља круну божићног циклуса и похвалио верни народ који присуствује црквеним Сабрањима.

У организацији Кола српских сестара, у част доласка Архипастира, у просторијама Црквене оптине припремљена трпеза љубави, а затим је у току дана Епископ одржао радну седницу са свештеницима.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска