Епископ Антонијe: У загрљају Богородичиног града

Нова књига беседа Његовог Преосвештенства Епископа моравичког г. Антонија, на српском језику, под називом „У загрљају Богородичиног града“, ускоро ће бити доступна домаћим читаоцима.

Беседе Његовог Преосвештенства Епископа моравичког г. Антонија, викара Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и настојатеља Подворја Српске Православне Цркве у Москви при Патријарху Московском и све Русије г. Кирилу, изговорене су приликом богослужења у храмовима Архиепископије београдско-карловачке у периоду од преузимања дужности од претходног викарног епископа - 8. августа 2017. године (празник Преподобномученице Параскеве - Петке), закључно са 21. јануаром 2018. године (недеља 33. по Духовима).

У питању су празничне и недељне - васкрсне проповеди изречене на основу Житија светих, као и на перикопе - читања из Јеванђеља. У укупно 33 беседе које се налазе у овом зборнику - можемо пронаћи проповеди на велике Господње и Богородичне празнике, на црвена слова, празнике Срба светитеља, у недеље (од 10. до 33. по Духовима), као и пригодне беседе поводом освећења капелâ и годишњицâ од упокојења (блаженопочившег Патријарха Павла). Проповеди су изговорене на светим архијерејским Литургијама, у храмовима, манастирима, капелама и параклисима на територији Архиепископије београдско-карловачке. Зависно од повода служења свете Литургије (слава храма, празнично или недељно богослужење), у појединим храмовима или манастирима је изговорено више беседа.

Све беседе су снимљене (аудио или видео), а затим и објављене од стране црквених медија: Радија „Слово љубве“ и Телевизије „Храм“. Приликом транскрипције са аудио записа у текст извршена је рецензија од стране аутора Преосвећеног Епископа г. Антонија. Рецензент поменутог издања и аутор предговора је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо.

Извор: Радио Слово љубве, https://twitter.com/epantonije