Епископ Атанасије код начелника Бихаћа

У четвртак 26. јуна 2014. године у поподневним часовима Његово Преосвештентво Епископ бихаћко-петровачки Атанасије у пратњи пароха бихаћког пречасног протонамјесника Далибора Ненића и јереја Здравка Богојевића, секретара Епахије, састао се у Бихаћу са Начелником општине Бихаћ Господином Емџадом Галијашевићем.

Епископ Атанасије и Начелник Галијашевић разговарали су о условима живота становника општине Бихаћ. Нарочито је било говора о недавној посети Начелника Галијашевића селу Велики Цвјетнић и Очијеву, која се налазе на подручју општине Бихаћ али чији су становници животним потребама и путним комуникацијама више ослоњени на град Дрвар. Такође Епископ Атанасије и Начелник разговарали су о могућности обнове храма Вазнесења Господњег у Кулен Вакуфу, из којег је начелник и пореклом и који је овом приликом изразио безрезервну спремност и обећао подршку у обнови храма.

На крају разговора  Епископ Атанасије изразио је захвалност Начелнику Галијашевићу на досадашњим материјалним помоћима и подршци општине Бихаћ црквеним јединицама Епархије бихаћко-петровачке на подручју општине Бихаћ, нарочито у Бихаћу и Великом Цвјетнићу, а начелник Галијашевић захвалио се Епископу Атанасију на посети општини Бихаћ. Договорено је да се овакви сусрети наставе, како у Бихаћу, тако и у Епархијском центру у Босанском Петровцу.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка