Епископ Атанасије код Предсједника Републике Српске

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије  састао се јуче са предсједником Републике Српске г. Милорадом Додиком у Палати Предсједника Републике Српске у Бањој Луци

Састанку су присуствовали г. Миладин Драгичевић, савјетник Предсједника, и г. Зоран Јуришић, шеф кабинета Епископа Атанасија. Епископ Атанасије и предсједник Додик разговарали су о актуелним темама које се тичу свих грађана Републике Српске, а посебно Федерације Босне и Херцеговине, на којој се већим дјелом простире Епархија бихаћко-петровачка. Предсједник Додик се заложио још приснију сарадњу Српске Православне Цркве са државним институцијама Републике Српске у заједничком планирању и реализацији пројеката који за циљ имају побољшање услова живота свих који су повјерени старању Предсједника и Епископа.

Саговорници су се посебно сложили да Српска Црква може учинити пресудни допринос у области просвете, духовности и хуманитарне дјелатности. Предсједник Додик је пружио свесрдну подршку епископу Атанасију и Епархији бихаћко-петровачкој.

Сусрети ове врсте наставиће се и у Бања Луци и у Босанском Петровцу и биће основа активне дјелатности.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка