Епископ Атанасије код премијера Унско-санског кантона

Епископ Атанасије код премијера Унско-санског кантона
Епископ Атанасије код премијера Унско-санског кантона
Епископ Атанасије код премијера Унско-санског кантона
Епископ Атанасије код премијера Унско-санског кантона

Влада Унско-санског кантона најавила помоћ изградњи храма Силаска Светог Духа на Апостоле у Бихаћу

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је посетио је 15. марта 2017. године у Бихаћу предсједника Владе Унско-санског кантона г. Хусеина Рошића. Састанку су присуствовали протојереј Далибор Ненић, парох бихаћки, и г. Јасмин Мусић, савјетник предсједника Владе Унско-санског кантона.

Састанак је уприличен на иницијативу епископа Атанасија и ово је први њихов сусрет од избора у јулу 2016. године. Епископ и Премијер су разговарали о општим темама које се односе на становнике ових простора и шире. Током разговора епископ Атанасије је упознао премијера Рошића са тренутним активностима Епархије бихаћко-петровачке и њених црквених јединица у Унско-санском кантону на реализацији пројеката обнове и санација храмова и других објеката Српске Православне Цркве, као и о питањима некретнина Српске Православне Црквена простору Унско-санског кантона које су национализоване после Другог светског рата.

У разговору нарочита пажња се посветила пројекту Епархије бихаћко-петровачке на изградњи новога храма Силаска Светог Духа на Апостоле у Бихаћу, гдје је Епископ детаљније упознао Предсједника Владе са даљим неопходним корацима како би се храм довео у богослужбену употребу и осветио. Епископ Атанасије је овом приликом тражио и помоћ Владе Унско-санског Кантона потребну за реализацију завршних радова на храму Силаска Светог Духа. Са друге стране, г. Рошић је изразио задовољство због изградње православне цркве у Бихаћу и изразио спремност да се Влада Унско-санског кантона по својим могућностима у 2017. години укључи и помогне Епархију бихаћко-петровачку и Црквену општину Бихаћ у овоме пројекту изградње храма у Бихаћу.

На крају разговора епископ Атанасије је захвалио г. Рошићу на пријему. Премијер Рошић је узвратио са захвалношћу на посјети Влади Унско-санског кантона.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка