Епископ Атанасије на заседању Матице исељеника Србије

Његово Високопреосвештенство епископ хвостански Атанасије као представник његовог Високо- преосвештенства митрополита Амфилохија данас је узео учешће у заседању Матице исељеника Србије одржане у седишту организације у Београду.

Председник г.Радивоје Дабић упознао је присутне са досадашњим успесима и радом и истакао заначајну улогу Српске Православне Цркве. Епископ Атанасије је подржао рад матице као и свих организација које доприносе бољој повезаности и сарадњи у нашем народу. У раду овог заседања узели су учешће и други значајни делатељи културе и политике: г. Вукман Крвокућа помоћник министра за дијаспору, г.Милан Ст. Протић амбасадор у Швајцарској, г. Павле Аксентијевић иконписац и појац, гђа Јелена Киш члан Скупштине Матице, гђа Бранка Дикановић РТС сателитски програм за дијаспору, г. Миодраг Новаковић новинар истраживач дијаспоре, гђа Зорица Зец издавач, гђа Татјана Боровић в.д. Матице.

Закључено је да Матица исељеника значајно доприноси сагледавању и решавању актуелних проблема нашег народа како у матици тако и у расејању.