Епископ Атанасије посетио Школу за заштиту вида

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, у пратњи чланова Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке, посетио је данас, 6. фебруара 2009. године, Основну школу за заштиту вида Драган Ковачевић у Београду. У разговору са директором школе госпођом Оливером Абадић изражена је обострана захвалност за досадашњу сарадњу, али су истакнути и проблеми везани за спровођење верске наставе. Епископ Атанасије је истакао да је један од главних циљева верске наставе успостављање поштовања међу људима без обзира на разлике.

Протојереј-ставрофор Трајан Којић, старешина храма Светог Марка, извршио је освећење витража који је у холу школе осликао наставник, кадемски сликар Момчило Ђенић. Ученици су, потом, разговорали са Владиком који је радо одговарао на њихова питања. Уследила је изузетно занимљива приредба тематски везана за лик Светог Саве, после чега је Владика деци поделио пакетиће и пренео благослов Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и молитвене жеље да деца напредују у духовном и образовном узрастању.

Школу за заштиту вида Драган Ковачевић похађа 120 ученика из Београда и околине са којима ради око 50 племенитих наставника и васпитача.

Гости су били одушевљени хуманошћу и пожртвованошћу госпође директорке и наставног особља у овој веома значајној просветној установи.