Епископ Атанасије служио у Подрашници

Епископ Атанасије служио у Подрашници
Епископ Атанасије служио у Подрашници
Епископ Атанасије служио у Подрашници
Епископ Атанасије служио у Подрашници

Храм Покрова Пресвете Богородице у Подрашници прославио је данас своју славу. Храм се налази на простору Републике Српске, Општина Мркоњић Град. Народ овога краја ја побожан, честит и радан.

Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ бихаћко- петровачки Атанасије уз саслужење протојереја- ставрофора Милоша Миловановића, Николе Пене, протонамјесника Дејана Зељкића, јереја Бошка Максимовића и ђакона Николе Перковића.

Складно су пјевали студенти богословског факултета из епархије Бихаћко- петровачке.  На Литургији су учествовали не само вјерници Подрашничке парохије, него и многи гости из Дрвара, Мркоњић Града и других мјеста, међу којима су били и начелница Мркоњић Града Дивна Аничић са својим сарадницима  и начелник Општине Источни Дрвар Драган Лукач. Највећу радост свима чинило је видно присуство дјеце  од предшколског до средњешколског узраста.

Старјешина храма отац Александар Ђурић домаћински се припремио за ову прославу. После Литургије и опхода око храма, Епископ Атанасије је домаћинима овог краја благословио со, а затим одслужио помен невино убијеним житељима овога краја 1995. године, чије се спомен обиљежје налази у порти храма. После молитвеног чина Управа Храма је свима припремила богату трпезу.

У обраћању вјернима Епископ Атанасије је похвалио њихову приврженост својој православној вјери и своме родном крају, позивајући и оне из далеких страна да овде чешће долазе и помогну живот на овом простору.

Извор: Епархија бихаћко-перовачка