Епископ далматински Никодим посетио Цетињски манастир

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим посетио је 22. јула 2020. године Цетињски манастир и поклонио се руци Светог Јована Крститеља, Светом Петру Цетињском и честици Часног Крста Господњега.

-Добродошли, Владико! Сви Ваши претходници су долазили на Цетиње. Донели сте нам крст распете Епархије далматинске. Дошли сте да са нама помогнете у ношењу овдашњег крста. Увијек сте добродошли и нека Господ благослови Ваше путеве, рекао је Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије поздрављајући госта.

-Велика је моја радост што сам данас на Цетињу. Осјетио сам поптребу да вас видим, због страдања које имате сада, у ово наше савремено доба када се то не би требало дешавати с обзиром на људска права и све тековине савременога света. Али ми смо у овим штурим крајевима пуним камена увек били страдална Црква. А Црква може да се покаже у својој пуноћи управо када је страдање и када се налази на крсту и распећу. Црква тада највише даје допринос спасењу овога свијета и свију нас, рекао је Епископ далматински Никодим и додао:

-Из тог разлога сам и хтео да дођем да вас видим. А као што и сами рекосте, сви моји претходници били су везани за ове крајеве. Ова Митрополија и њен свештени трон су на разне начине помагали нама у Далмацији.

Извор: Митрополија црногорско-приморска