Епископ Фотије служио у Загребу

Епископ Фотије служио у Загребу
Епископ Фотије служио у Загребу
Епископ Фотије служио у Загребу
Епископ Фотије служио у Загребу

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије, администратор Епархије загребачко-љубљанске, у пету недељу Васкршњег поста, 6. априла 2014. године, служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Преображења Господњег у Загребу са свештенством и у присуству многобројног вјерног народа.

Епископ Фотије се бесједом обратио окупљеним вјерницима подијеливши сјећања на блаженоупокојеног митрополита Јована и изразивши радост због заједничке молитве на светој Литургији. Владика је позвао вјерни народ да се ових дана моли за нашег Митрополита, за нашу Цркву и наш народ: - Прије свега и изнад свега, имајмо љубав међу собом. Сва философија наше вјере је да волимо Бога и да волимо другог човјека. Све је у томе. Врло често дугога поред себе презиремо. То доказује да нисмо савршени у вјери. Што више будемо имали љубави према Богу у сваком човјеку ћемо препознавати икону Христову, нагласио је епископ Фотије.

После Литургије, у просторијама Митрополије епископ Фотије се сусрео са члановима хора Саборног храма, затим са г. Зораном Васиљевићем, првим савјетником у Амбасади Србије у Загребу, проф. др Милорадом Пуповцем, предсједником СНВ, г. Чедомиром Вишњићем, предсједником СКД Просвјета, ученицима и наставницима православних богословија који су били на опелу новопрестављеном митрополиту Јовану.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска