Епископ Хризостом у Пелагићеву

Епископ Хризостом у Пелагићеву
Епископ Хризостом у Пелагићеву
Епископ Хризостом у Пелагићеву
Епископ Хризостом у Пелагићеву

Преподобни Сисоје Велики, велики у подвигу, молитви и благодати коју је од Бога примио, данас је на дан његове успомене, 6/19. јула 2016. године, молитвено и литургијски прослављен широм Епархије зворничко-тузланске. Десетине цркава, као и оне које имају Светосисојевски сабор, данас су биле пуне и препуне благочестивих вјерника који су данас уз слављење Господа призивали у помоћ и молитвену заштиту преподобног оца нашег Сисоја.

Управо тако је било и у Пелагићеву у које је у стигао Преосвећени Владика зворничко-тузлански г. Хризостом, како би одслужио свету Литургију у храму Светог пророка Илије. Саслуживали су: протојереји-ставрофори  Драган Каиновић и Драган Тодоровић, протојереј Небојша Драшкић и јеромонах Игњатије Илић и ђакон Богдан Стјепановић. Прије Литургије, Преосвећени Владика г. Хризостом рукопроизвео је у чин чтеца и ипођакона дипл. теолога Јеленка Лазића из Осмака, којег је на светој Литургији рукоположио у чин ђакона.

У бесједи, Преосвећени Владика је говорио о Преподобном Сисоју, његовом животу и благодати коју је имао и пред Богом и пред људима.

Извор: Епархија зворничко-тузланска