Епископ Иринеј освештао крст за храм Светог Петра Цетињског у Ловћенцу

У навечерје празника Светог Пророка Илије, у недељу, 19. јула/1. августа текуће године, Његово Преосвештенство Господин др Иринеј, православни Епископ бачки, освештао је крст за храм Светог Петра Цетињског Чудотворца у Ловћенцу.

Владика Иринеј је честитао вернима на досадашњем труду око изградње светог храма, изразивши своју наду да ће се у скорије време извршити и освећење ловћеначке цркве. Епископ је беседио сабранима о личности и врлинама светог пророка Илије.

Вечерњем богослужењу су присуствовали преузвишени господин Иштван Чете Семеши, Бискуп хришћанске реформатске цркве, и господин Ференц Брашњо, римокатолички жупник из Малог Иђоша, који су, име својих заједницâ, пренели честитке православним верницима ловћеначке парохије.

Донатор крста је господин Срђан Стојановић из Врбаса, директор ГТП Бауен, предузећа које изводи радове на изградњи светог храма у Ловћенцу.

Овај догађај сабрао је многе житеље Ловћенца и околних места који су подизање крста на куполу храма Светог Петра Цетињског посматрали у духовној радости и уз сузе радоснице.

Извор: Епархија бачка