Епископ Константин покренуо добротворну акцију за угрожене у Епархији жичкој

Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Г. Константин позвао је на прикупљање средстава за помоћ угроженима у Епархији жичкој која је почетком новембра страдала од земљотреса. Епархијски архијереј Српске Православне Цркве у Средњој Европи обавезао је своје подручно свештенство да ове и следеће недеље позове вернике да дају новчане прилоге да би се помогао како оштећени манастир Жича, тако и народ ове Епархије.

Хуманитарну акцију Владике Константина за помоћ Краљеву и Епархији жичкој здушно подржавају Принц Владимир и Принцеза Бригита од Југославије, чланови краљевске породице Карађорђевић који живе на територији Епархије.

Земљотрес који је погодио Краљево 3. новембра у 1.56 сати један је од најјачих земљотреса у историји Србије. Две особе су погинуле а око 50 их је повређено. Причињена је велика материјална штета. По мишљењу стручњака, у Краљеву ће морати да се сруши око 1.000 кућа. У земљотресу су оштећени и црква Пресвете Тројице у Краљеву из 1823. године и манастир Жича из 13. века, први центар аутономне и касније аутокефалне Српске православне цркве.

Средства за помоћ угроженима у Краљеву и целој Епархији жичкој се могу слати непосредно на рачун Епархије средњоевропске:

Власник рачуна (Kontoinhaber): Serbische Orthodoxe Diözese Mitteleuropa

Број рачунa (Konto-Nr.): 107 107

Банка (Kreditinstitut): Sparkasse Hildesheim

Банковна шифра у Немачкој (BLZ): 259 501 30

Назнака (Verwendungszweck): Erdbeben Kraljevo

Интернационални банковни број рачуна:

IBAN : DE05 2595 0130 0000 1071 07

SWIFT - BIC NOLA DE21HIK

Добровољни прилози дати Епархији средњоевропској могу се одбити од пореза.

Свим приложницима захваљујемо унапред од свег срца и желимо свако добро од Господа!

Извор: Епархија средњоевропска