Епископ Константин у Јужној Немачкој

Епископ Константин у Јужној Немачкој
Епископ Константин у Јужној Немачкој
Епископ Константин у Јужној Немачкој
Епископ Константин у Јужној Немачкој

Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Г. Константин служио је у суботу 4. фебруара Свету Архијерејску Литургију у Фрајбургу уз саслуживање архијерејског намесника за Јужну Немачку, протојереја Братислава Божовића из Штутгарта, протонамесника Миленка Марковића из Филингена, јереја Александра Шкорића из Карлсруеа, надлежног пароха, јереја Јована Гатарића, који је овом приликом одликован правом ношења црвеног појаса, и епархијског ђакона Александра Перковића. Након Свете Литургије освећен је Славски колач поводом Св. Саве и одржана Светосавска приредба.

У недељу 5. фебруара, Његово Преосвештенство служио је Свету Архијерејску Литургију у Фридрихсхафену. Саслуживали су протојереј Милорад Јовановић из Минхена, надлежни парох, протонамесник Слободан Тијанић и ђакон Александар Перковић из Хилдесхајма. Након Свете Литургије и Владичанске беседе одржан је славски ручак.

Истога дана Преосвећени Владика служио је и Вечерње у Албштату, богослужбеном месту парохије Филинген у Шварцвалду, уз саслуживање протојереја Братислава Божовића, архијерејског намесника за Јужну Немачку;  надлежног пароха протонамесника Миленка Марковића из Филингена и ђакона Александра Перковића. У наставку је освећен Славски колач поводом Св. Саве и одржана Светосавска духовна академија.

Извор: Епархија средњоевропска