Епископ Лукијан посетио Бели Манастир

Епископ Лукијан посетио Бели Манастир
Епископ Лукијан посетио Бели Манастир
Епископ Лукијан посетио Бели Манастир
Епископ Лукијан посетио Бели Манастир

У непрестаној бризи и старању за поверени му народ и свештенство, Његово Преосвештенство Епископ осјечкопољски и барањски г. Лукијан посетио је, у предпразништво Благовести, Црквену општину беломанастирску. Надлежни свештеник протојереј Драган Вукадиновић дочекао је свог архијереја у храму Светог архангела Михаила.

Повод за ову радну посету био је обилазак радова на изградњи новог Парохијског дома у Белом Манастиру, чија је изградња започела 2015. године када су изливени и освећени темељи будућег дома. Постојећи Парохијски дом саграђен је давне 1904. године. Зуб времена учинио је своје тако да је кућа дотрајала и потпуно неусловна за живот. Преосвећени Владика г. Лукијан обишао је градилиште и уверио се да су припремне радње за наставак радова у току верујући да ће бити могуће још ове године уселити у нови Парохијски дом.

Средства за ову велику и значајну инвестицију прикупљају се са свих страна. Значајна средства обезбедили су Влада Републике Србије - Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама као и Град Бели Манастир. Локална српска заједница значајно се смањила услед недаћа у скоријој историји и тешко може овај значајан објекат завршити без помоћи шире заједнице. Стога Црквена општина беломанастирска позива све људе добре воље да својим добровољним прилозима помогну наставак и довршетак радова на новом Парохијском дому те на тај начин покажу солидарност и хришћанску љубав, а све у славу Божију и настојање да се наш народ сачува и одржи у овим тешким временима на својим вековним огњиштима у питомој и дичној Барањи.

Извор: Епархија осечко-пољска