Епископ Максим посетио парохију Исаква током Српских дана 2013.

Добродошлицом Његовом Преосвештенству Епископу западноамеричком г. Максиму и новом парохијском свештенику протојереју Предрагу Бојовићу, парохија Светог Саве у Исакви, у Вајомингу, 27. и 28. јула oтпочела је прослављање Српских дана, чијом годишњицом обележава оснивање парохије.

У суботу је владика Максим началствовао светом архијерејском Литургијом у сестринској парохији, у цркви Покрова Пресвете Богородице, уз саслужење свештеника Серафима Гаскоња, свештеника Илије Балача (Свети Сава) и свештеника Николе Тодоровића (Свети Стефан Првомученик, Портланд). После свете Литургије, покровски парохијани су приредили трпезу љубави за све присутне, а истовремено је уприличен и инструментално-вокални музички програм.

Током поподнева парохија Светог Саве је била домаћин фудбалске утакмице . Припремљени су свежи српски специјалитети са роштиља и разна пецива за велики број посетилаца који су се окупили на терену од 4 хектара и који су слушали музику под великим шатором на предивном сунцу идеалном за сваку врсту активности. Служено је вечерње, а потом је епископ Максим био слободан да одговара на питања посетилаца. Касније је приређена вечера заједно са фолклорним играма, које су извели чланови парохије Светог Саве из Ванкувера (Британска Колумбија) и најмлађи чланови фолклорне групе Дрина из парохије Свети Саве из Исакве.

У име парохије Светог Саве у недељу су Епископа су дочекали дочекали свештеници Илија, Никола и Серафим заједно са парохијанима. Хорови обе парохије појали су током архијерејске Литургије на којој је епископ Максим представио оца Предрага и његову породицу, и одликовао оца Илију напрсним крстом у знак признања за његов вишегодишњи допринос овој парохији.

Извор: Епархија западноамеричка