Епископ Милутин освештао ангио-салу ЗЦ Ваљево

Епископ Милутин освештао ангио-салу ЗЦ Ваљево

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин 22. септембра 2011.г. освештао је просторије у којима се налази ангио-сала Здравственог центра Ваљево, уз саслужење ваљевског свештенства, Игумана манастира Лелић Архимандрита Авакума и болничког духовника протонамесника Радомира Алексића. Освештавању је присуствовао координатор за рад у ангио-сали проф. др Милан Недељковић из Клиничког центра Србије, запослени у ангио-сали, колеге из одсека Кардиологије, целе Службе за унутрашње болести и осталих служби ваљевске Болнице.

Приликом обраћања присутнима Епископ Милутин је нагласио да Бог, лекар и болесник чине једно, и једно без другог не могу.

- То је једно, толико да не могу једно без другог, да када се одвоји лекар од Бога или Бог од лекара, онда ту нема много помоћи. Лекар је узвишена служба Божија, Христос је једном поменуо лекарство и рекао дивне речи за лекаре, а ми знамо и тврдимо, и када се разболимо сви смо смртни и пролазни, па нам често нешто недостаје, идемо код лекара и имамо високо поверење у њих, какво и ја лично имам. Лекар када оперише, оперише руком Божијом, руку лекара држи рука Божија, ако је другачије увек је ризик. За мене је радост што вас данас видим овде на овом светом чину и што смо се заједно помолили Духу Светоме да он штити и помаже и нека Бог да, да рука Божија држи вашу руку када радите и да радите успешно за добро свакога човека, ма ко он био, одакле долазио, ма које вере, или нације. Ви сте дужни помоћи свакоме, као што и црква прима свакога човека, не гледајући ко је ко – поручио је Епископ ваљевски Господин Милутин.

Извор: Епархија ваљевска