Епископ Милутин посетио Обреновaц

Епископ Милутин посетио Обреновaц
Епископ Милутин посетио Обреновaц
Епископ Милутин посетио Обреновaц
Епископ Милутин посетио Обреновaц

Непрестано бринући о повереном народу, Епископ ваљевски г. Милутин, посетио је у среду, 1. октобра 2014. године, град Обреновац и овом приликом обишао цркву, Геронтолошки центар, Предшколску установу Перка Вићентијевић и Дом здравља.

Епископ се најпре састао са обреновачким свештенослужитељима и сагледао последице штете које је мајска поплава изазвала у овој црквеној јединици.

У пратњи свештеника, Епископ је посетио Геронтолошки центар који се налази у непосредној близини Цркве. Дочекан од стране директора ове установе г. Зорана Суботића и запослених, Архијереј је информисан о смештајним капацитетима установе , последицама поплаве као и о најнеопходнијим стварима, потребним за несметано функционисање ове установе у којој живи преко четири стотине корисника. Важно је напоменути да у овом центру постоји капела у којој се неколико пута годишње служи света Литургија.

Директор Предшколске установе Перка Вићентијевић г. Милош Десанчић срдачно је дочекао епископа Милутина, који је потом на кратко посетио и час најмлађих Обреновчана и сагледао услове у којима ова деца живе и раде. Директор Милош Десанчић информисао је Епископа о току обнове до сада као и о плановима за даљу обнову.

На крају, Епископ ваљевски посетио је и Дом здравља у Обреновцу , где га је директорка ове установе гђа Маја Тодоровић упознала са последицама поплаве у овој установи, али и о току обнове.

Циљ посете Епископа ваљевског јесте реално сагледавање штете настале у институцијама града Обреновца, како би Епархија ваљевска упутила помоћ коју је Српска Православна Црква прикупила. Епископ Милутин је обећао да ће приликом следеће посете обићи све школе у Обреновцу.

Извор: http://crkvauobrenovcu.rs