Епископ Порфиријe: О хришћанској љубави

Епископ Порфиријe: О хришћанској љубави
Епископ Порфиријe: О хришћанској љубави
Епископ Порфиријe: О хришћанској љубави
Епископ Порфиријe: О хришћанској љубави

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија духовни семинар у Грачаници настављен је прошлог четвртка предавањем ''О хришћанској љубави'' које је одржао Његово Преосвештенство Епископ јегарски др Порфирије.

Епископ Порфирије је један од најпознатијих савремених духовника Српске Православне Цркве. Замонашен је у Високи Дечанима. Игуман је манастира Ковиљ и посебно се залаже за развијање социјалних активности као што је рад са наркоманима. Држи богословска предавања на трибинама у земљи и иностранству, издаје студије, чланке и текстове на теолошке и психолошке теме, као и расправе у којима даје одговоре на егзистенцијалне проблеме и изазове савременог човека. Помаже и духовно руководи многим младим људима из света. Председава Саветом Републичке радио дифузне агенције и редовни је професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду где је шеф катедре за Пастирско богословље.

Пред препуном галеријом Дома културе у Грачаници духовно вече започело је заједничком молитвом и појањем хора Призренске богословије а завршено појањем братије манастира Ковиљ који су, овом приликом, заједно са својим игуманом, владиком Порфиријем, дошли у Грачаницу.

Предавања на теме православне духовности и културе одржавају се у Дому културе Грачаница свакога четвртка са почетком у 19 часова. Организатори Духовног семинара су Епархија рашко-призренска и косовско метохијска и Дом културе Грачаница.