Епископ славонски Сава у посјети Православној Охридској Aрхиепископији

Епископ славонски Сава у посјети Православној Охридској Aрхиепископији

Његово Преосвештенство Епископ  славонски Сава боравио је  у дводневној посјети Православној Охридској Архиепископији 24. и 25. децембара 2012. године.

Владика Сава је дочекан доксологијом и поздравним ријечима од стране Епископа стобиског и Мјестобљуститеља струмичког Давида у манастиру Успења Пресвете Богородице крај Скопља. У вечерњим часовима Епископи славонски Сава и стобиски  Давид посјетили су Епископа полошко-кумановског и Мјестобљуститеља дебарско-кичевског Јоакима у Куманову. 

Епископ славонски Сава је посјетио и Епископа брегалничког и Мјестобљуститеља битољског Марка у Штипу, а са брегалничким Марком посјетио је ставропигијални манастир Светог Јована Златоуста крај Битоља.

На празник Светог Спиридона Тримитунтског на светој Литургији, а потом и при сусретима у градовима које је посјетио, Епископ Сава се надахнутим ријечима обратио вјерном народу Православне Охридске Архиепископије преносећи им упечатљиве догађаје из свог животног искуства, из личног познанства са светим Јованом Шангајским и са јеромонахом Серафимом (Роуз). 

Епископи, монаштво и вјерни народ Православне Охридске Архиепископије срдачно су заблагодарили Епископу славонском Сави за издвојено вријеме да их посјети, као и за богонадахнуте ријечи бодрења.

Извор: Православна Охридска Архиепископија