Епископ шумадијски Г. Јован служио у манастиру Дивостину

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је 2. јула 2010. године служио Свету Архијерејску Литургију у манастиру Дивостину, надомак Крагујевца. Православна Црква 19.јуна/2.јула молитвено спомиње једног од савремених сведока Васкрслога Христа - Св. Јована Шангајског.

После прочитаног зачала из Св. Јеванђеља Епископ шумадијски изговорио је беседу у којој је подсетио на лик и дело овог Божијег угодника, кога Црква празнује заједно са Св. апостолом Јудом братом Господњим и преподобним Пајсијем Великим. Св. Јован Епископ Шангајски, Западне Европе и Сан Франциска још за живота стекао је ореол светитеља, напоменуо је Владика Јован. Својом скромношћу и животом несвакидашњим за људе овде на земљи, Св. Јован Шангајски још од ране младости определио се да служи правди и истини. Прошавши страдања и муке које је са радошћу прихватао, Св. Јован је бежао од људског хвалисања и величања, увек стављајући себе на службу Господу.

После заамвоне молитве Епископ шумадијски је заједно са свештенством пререзао славски колач, који је припремило сестринство овог манастира.

Извор: Епархија шумадијска