Епископ Теодосије богослужио у Штрпцу

 Уочи почетка Великог поста, Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије служио свету Литургију у храму Светог Николаја у Штрпцу. Саслуживало је свештенство призренског архијерејског намесништва на челу са протојерејем-ставрофором Синишом Миленковићем.

Свету Литургију је певао дечји хор Цар Душан из Штрпца. Штрпце, иначе, броји око 4,5 хиљаде становника, општина укупно 13,5 хиљада и то је једна од најбројнијих српских енклава на Косову и Метохији.

После свете Литургије, на којој је прочитана и архијерејска Великопосна посланица, Владика је посетио породицу Станојковић у селу Сушиће. Деца и млади су оно највредније у Штрпцу и његових шеснаест села. У селу Сушиће, у 23 куће живи осамдесеторо деце, а највеселији су о празницима и у дане поклада. У дому Станојковића одраста тринаесторо малишана, а девети - син носи име које се овде посебно цени - Југ Богдан. И овом приликом владика Теодосије је охрабрио свој верни народ да остане на својим огњиштима.

Екипа РТС из Ужица са Јеленом Божовић такође је припремила и кратку репортажу о обновљеној Призренској Богословији у којој сада духовно стасава 60 богословаца.

Извор: Епархија рашко-призренска