Епископ вевејски Александар предавао студентима Фрибуршког универзитета

Чланови и пријатељи Православног удружења „Светог Николаја“ при Фрибуршком универзитету у Швајцарској слушали су излагање о Великом посту епископа вевејског Александра, викарног Епископа Западноевропске епархије Руске Заграничне Цркве. Предавање је одржано 2. априла 2019. године, а почело је молитвом Светом Николају у студентској капели у селезијанском интернату.

Међу присутнима били су професор Барбара Халенслебен, директор Центра за Источне црквене студије; отац Гвидо Вергаувен, ректор емеритус Фрибуршког универзитета;  Габријел Соломон, иконописац из Румуније и Стефан Константинеску, председник Удружења, уз велики број студената разних вероисповести.

Владика је говорио о важности духовног путовања кроз Свету четрдесетницу и о препливавању пучине поста како би се дочекало светло Васкрсење Господње. Такође је нагласио богослужбени аспект Великог поста, као и симболику свих ових недеља у њему и богослужбени ритам Православне Цркве. Према предавачу, веома је значајно да сваки човек ходи духовном стазом. После предавања уследила је дискусија.

Извор: ОСР (са енглеског Инфо служба СПЦ)