Епископ жички Хрисостом служио Свету Литургију у топчидерској цркви Светих Петра и Павла

Епископ Хрисостом

На дан када Православна Црква прославља Свете апостоле Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Хрисостом служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Светих Петра и Павла у Топчидеру, уз саслужење архијерејских намесника београдских: протојереја-ставрофора др Владимира Вукашиновића и Бранка Топаловића; протојереја Драгослава Стикића, протођакона Стевана Рапајића и Радоја Санда, ђакона Јове Калинића и Ненада Идризовића, четворице ипођакона и једног чтеца.

Епископ ХрисостомЊегово Преосвештенство Епископ жички Г. Хрисостом је после прочитаног зачала из Светог Јеванђеља беседио о разлозима за долазак Господа Исуса Христа, о Његовом Распећу и Васкрсењу, о силаску Светог Духа на апостоле као празнику Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве јер од тог тренутка више од две хиљада година гори пламен Господњи по васцелој земљиној шари, захвљајући Његовим ученицима, а посебно Светим апостолима Петру и Павлу, који је био гонитељ Христов, али је покајањем постао наследник и проповедник речи Божје. На крају врло надахнуте беседе, Преосвећени Епископ је нагласио да су Господа Исуса Христа ипак препознали тек у ломљењу хлеба и да је то јасан показатељ свим ученицима Христовим и свим потоњим хришћанским поколењима да је најзначајније да се причешћујемо на Светој Литургији и да се молимо и захваљујемо Господу за сва знана и незнана доброчинства која су нам учињена.

Епиксоп ХрисостомПреосвећени Владика је на овај свети дан, уједно, прославио двадесетогодишњицу своје хиротоније, а занимљиво је и то да је баш у овој топчидерској цркви служио прву Свету Архијерејску Литургију. На многаја љета!!!