Епископи Православне Охридске Архиепископије састали се са директором Канцеларије за сарадњу са традиционалним Црквама и верским заједницама

Преосвећена господа Епископи брегалнички Марко и стобијски Давид састали су се 29. децембра 2012. године у манастиру светог Прохора Пчињског са г. Милетом Радојевићем, директором Канцеларије за сарадњу са традиционалним Црквама и верским заједницама. 

На састанку, коме је присусуствовао и домаћин Преосвећени Епископ врањски г. Пахомије, епископи Православне Охридске Архиепископије, једине канонске Цркве у БЈРМ, упознали су г. Радојевића са тортуром и незаконитим притвором које трпи Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован, и уопште са прогоном спровођеним кроз монтиране судске процесе против архиепископа Јована и осталих епископа, монаштва и верника Архиепископије.

Саговорници су изразили наду да ће политички прогон на верској основи који се спроводи над Архиепископом охридским Јованом и Православном Охридском Архиепископијом убрзо престати, а да ће се на његовом месту пројавити цивилизацијска тековина поштовања верских слобода свих грађана, без обзира на њихову верску или националну припадност.

Извор: Православна Охридска Архиепископија