Епископска конференција у Женеви

Епископска конференција у Женеви
Епископска конференција у Женеви
Епископска конференција у Женеви
Епископска конференција у Женеви

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј учествовао је 23. јануара 2018. године у редовном годишњем састанку православних епископа за Швајцарску у Православном центру у Шамбезију надомак Женеве. Састанку су присуствовали: митрополит Јеремија (Грчка Црква), епископ Макарије (Грчка Црква), митрополит Јосиф (Румунска Црква), митрополит Игњатије (Антиохијска Црква), епископ Нестор (Руска Црква) и епископ Андреј (Српска Црква).

Радном састанку присуствовали су и свештеници Богољуб Поповић из Лозане и Александар Ресимић из Женеве, који су били у пратњи владике Андреја. Тема састанка била је заједничко представљање Православних Цркава пред швајцарским властима, као и признање Православне Цркве на кантоналном нивоу у Лозани.

Након састанка, за учеснике је приређен свечани ручак у Православном центру у Шамбезију, током кога је епископ Андреј разговарао са присутним Епископима о унапређењу мисије Цркве на овим просторима. Пред полазак, одслужен је кратак помен дугогодишњем пријатељу и познанику владике Андреја митрополиту Дамаскину, који је сахрањен у порти Православног центра.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска