Епископ Никанор код градоначелника Зрењанина

Епископ Никанор код градоначелника Зрењанина
Епископ Никанор код градоначелника Зрењанина
Епископ Никанор код градоначелника Зрењанина
Епископ Никанор код градоначелника Зрењанина

Његово Преосвештенство Епископ банатски г. Никанор посетио је 1. јуал 2014. године градоначелникуа Зрењанина г. Чедомира Јањића и његове сараднике, заменика г. Сашу Сантовца, заменика председника Скупштине града Љубомира Станисављева и секретара Милана Мркшића. Градоначелник Јањић је истакао да је посета, за његове сараднике и њега, велико задовољство.

Изузетно ми је драго јер је дошао и да ме подсети да у нашем Зрењанину живи више националности и да никада не заборављам на наше комшије и пријатеље који овде са нама живе. Наравно да то нећу урадити, али морам истаћи да је велико задовољсво било чути га и у том правцу – рекао је градоначелник Јањић. Епископ банатски Никанор каже да је повод данашње посете, између осталог, била и намера да упути честитке градоначелнику Јањићу на новој дужности, истакавши очекивање да ће свака промена донети добро.

Честитајући му данас добисмо одговор за лепу будућу сарадњу, за шта ће свакако бити потребе и разлога. Градоначелника знамо од раније, као човека који је оперативан и то ће тражити и од свих нас. На то има право и ми ћемо се томе придружити. У времену у коме живимо, једноме човеку није лако да одлучује, али ће то моћи много лакше, уколико помоћ нађе у својим сардницима, међу којима сам и ја и свештеници са овог подручја. Имамо доста посла, да чинимо и учинимо колико можемо, а колико ће то бити зависиће свакако и од Града, наше црквене епархије и црквене општине, али и свих других људи. Све можемо, ако људи јесмо. И молба је и градоначелнику да, као и до сада, док буде радио за нашу Православну Цркву и Епархију, не заборавља обавезе и других конфесија у Банату. То је само наша жеља и подсећање, а службе у граду знају свој посао и нека га професионално обављају као и до сада – рекао је Епископ банатски Никанор. Он је подсетио на потребу да се помогне угроженима и истакао да не треба поклекнути духом, већ да људи чине оно што се од њих тражи, да помогну једни другима.

Извор: Епархија банатска