Евхаристијко сабрање и крштење у Рајковцу

Евхаристијко сабрање и крштење у Рајковцу
Евхаристијко сабрање и крштење у Рајковцу
Евхаристијко сабрање и крштење у Рајковцу
Евхаристијко сабрање и крштење у Рајковцу

У уторак, 30. септембра, када наша Црква прославља Свете мученице Веру, Наду, Љубав и мајку им Софију, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Благовести Пресвете Богородице у Рајковцу.

Саслуживали су архијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић, архијерејски намесник суботички протојереј Миодраг Шипка, јереј Марко Стевановић, јереј Горан Лукић, протођакон Иван Гашић и ђакон Марко Јефтић.

У склопу Литургије, крштен је богомладенац Зарије, син високопречасног протојереја Александра Марковића, првог пароха рајковачког.

У својој беседи на литургији, Владика је истакао важност човечијег назначења у овоме свету. Јер, како је владика навео, као што пчела има назначење да сакупља полен и производи мед, тако и човек треба да сакупља добра дела, како би задобио Царство Божије. Честитавши крштење протојереју Александру, његовој породици и његовом куму, владика је пожелео да Зарије расте у меру раста висине Христове и да се сви заједно потруде да га васпитају да постане добар и честит хришћанин, како би испунио назначење, које је добио на рођењу.

Литургијско сабрање увеличао је рајковачки хор Благовести Пресвете Богородице под диригентском палицом професора Љиљане Миловић.

Након сабрања у Цркви, домаћин је приредио богату трпезу љубави, на којој су узели учешћа служашчи на Литургији, сви свештеници младеновачког намесништва, бројни гости и чланови хора Благовести.

Извор: Епархија шумадијска