Евхаристијско славље у Ужицу

Евхаристијско славље у Ужицу
Евхаристијско славље у Ужицу
Евхаристијско славље у Ужицу
Евхаристијско славље у Ужицу

Мештани села Рибашевине, парохија каранска, имали су велику част да дана 7. фебруара 2015. године Преосвећени Владика жички г. Јустин посети храм Светог Василија Острошког у овом месту недалеко од Ужица.

Уз велику љубав и залагање свештеника и парохијана овај храм је скоро завршен. Владика је дао благослов да почну припреме за освећење које ће, ако се сви радови приведу крају и ако Бог да, бити ове године. Исту радост имали су градитељи и мештани Криве Реке, парохија мачкатска, где је владика Јустин такође похвалио радове на храму Свете великомученице Марине и предочио шта је неопходно још урадити да би и овај храм ускоро био освећен.

Сутрадан, 8. фебруара, у Недељу о Блудном сину, црква Светог великомученика Георгија у Ужицу поделила је духовну  радост са Преосвећеним Владиком жичким г. Јустином који је началствовао на светој Литургији уз саслужење петнаест свештеника, три ђакона и учешће великог броја верника. Правом ношења напрсног крста Владика је одликаовао протојереја Симеуна Јараковића, пензионисаног пароха из Ужица, протојереја Видоја Симића, пароха прве парохије у Ужицу, и протојереја Вељка Јараковића, пароха прве парохије у Карану, а чином протојереја одликовао је протонамесника Милована Васиљевића, пароха друге парохије у Карану.

Преосвећени Владика је посебно нагласио да је прича из данашњег јеванђеља права слика целог Јеванђеља Христовог где Отац наш небески раширених руку прима и грли сваког ко се искрено каје. Поучио је паству своју о посту и молитви, васпитању и одгоју деце, а посебно истакао да је потребно да буду хришћани како именом тако и делима својим.

За трпезом љубави владику Јустина је поздравио старешина храма Светог великомученика Георхија, протојереј-ставрофор Зоран Јанковић и захвалио на молитвама и приносу у нади да ћемо бити заједно причасници и у Царству Божјем.

Извор: Епархија жичка