Филмско бдење душе

Фестивал филмова о духовности, историји и култури у Сремским Карловцима од 12. до 14. октобара 2012. године

Oд 12. до 14. октобра, у Сремским Карловцима, манифестација Филмско бдење душе доживе ће своје шесто издање. Ова јединствена манифестација у нашој земљи окупља филмове и ауторе који се баве темама из области историје, културе, уметности и духовности Србије.

Захваљујући преданим ентузијастима из Удружење филмских и телевизијских радника Војводине и београдске продуцентске куће „Фикс Фокус“, у више пригодних простора у Сремским Карловцима биће приказано 19 филмова у конкуренцији за награде и 4 ван конкуренције. Поменимо само „Пут љубави“, аутора Бранка Станковића, у продукцији Радио-телевизије Србије, филм „Павлица“, аутора Свете Страхињића и Симе Брдара у продукцији куће „Филм и тон“ и филм „Деца бесмртности“, Милоша Поповића и Душана Стокановића, у продукцији Епархије бачке, који у Сремске Карловце стиже као лауреат међународног фестивала „Златни витез“.

Манифестација ће бити обогаћена посебним програмима за ученике Богословије Светог Арсенија и ученике Карловачке гимназије.

Овогодишња манифестација Филмско бдење душе биће завршена свечаном доделом признања, у недељу 14. октобра у Клубу културе „Каром“.