Французи против „пробног брака“

Десетине хиљада људи у Француској на демонстрацијама против „хомо-брака“. Демонстранти се противе и владином пројекту о „пробном браку“

У Француској су у  недељу протестовали противници европске и француске политике о породици. У Паризу и Лиону окупиле су се на улици, према извештајима медија, десетине хиљада људи у знак протеста због владине намере да се дозволе истополни бракови и могућност да хомосексуалци усвајају децу. Демонстранти су пребацивали влади пројекат о „пробном браку“. Уз то су истицали да ће „разблаживање полних улога“ представљати опасност по друштвени систем.

У Паризу су на манифестацијама учествовали многобројни политичари грађанско-конзервативне оријентације као и „Национални фронт“. Према наводима новинара, полиција је хапсила присталице десничарскоекстремног студентског покрета "Groupe union defense", који су се такође хтели придружити демонстрантима. У Лиону су се чувари реда распоредили наспрам 17.000 демонстраната. Овде је међу учесницима био и католички надбискуп лионски Филип Барбарин.

Још и марту прошле године у Паризу се било окупиле на хиљаде људи залажући се за одржање модела традиционалне породице. Тада је дошло и до физичког сукоба с полицијом која је бацала сузавац.

Извор: Катпрес