Гламочки сабор

Гламочки сабор
Гламочки сабор
Гламочки сабор
Гламочки сабор

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије, у пету недјељу по Духовима, а у спомен прославе свештеномученика Симе и Мирка Гламочких, 24. јула 2016. године учинио је молитвено-пастирску посјету Гламочу и том приликом у храму Силаска Светог Духа на Aпостоле служио свету архијерејску Литургију.

Радост заједнице у Гламочу, најбоље се осјети у неколико љетних мјесеци. У ове дане дјеца расута по цијеломе свјету походе своје изнемогле родитеље, гробља прадједова, светиње у којима су крштени. Ова радост се и ове године најбоље се видјела на Гламочком сабору који је сабрао неколико стотина Гламочана у Саборну цркву Свете Тројице. Овај сабор се одржава заступништвом новопросијавших Симе и Мирка и свих мученика гламочких који својом жртвом задивише свијет и своје потомке. Гламочани су као најмилијега дочекали свог Епископа, г. Атанасија, који је својим служењем и проповјеђу изнова долио охрабрења и вјере присутнима.

Саслуживали су свештеници Епархије бихаћко-петровачке Епархије а за пјевницом су одговарали вјероучитељи и дугогодишњи парох гламочки прота Илија Летиц. Евхаријстијско сабрање продужено је за трпезом љубави. Начелник Гламоча г. Радован Марковић, са парохом гламочким Слободаном Кљајићем, се побринуо за трпезу љубави, а у саборском програму су учествовали народни гуслар и пјевачке групе из Гламоча.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка