Глинка у нишком Саборном храму

Глинка у нишком Саборном храму
Глинка у нишком Саборном храму
Глинка у нишком Саборном храму
Глинка у нишком Саборном храму

У среду, 22. октобра 2014. године,у вечерњим часовима, у нишком Саборном храму Свете и Живоносне Тројице, благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Јована одржан је двочасовни концерт државног академског хора Глинка из Санкт Петербурга.

Под диригентском палицом г. Владислава Чернушенка хор Глинка ређао је низом дела вокалне музичке баштине и својим грандиозним наступом изазвао одушевљење свих присутних у горе поменутом храму чији су сводови били премали да приме све љубитеље хорске музике.

Епископ нишки г. Јован одликовао је диригента г. Владислава и његов хор златником Светог цара Константина, за немерљив допринос промоцији српске културе и у знак трајног пријатељства како два братска народа тако и два братска хора, хор Глинка и Црквено певачку дружину Бранко из Ниша.

Епископ је у свом слову обраћајући се свим присутним истакао значај  песме, и поручио да она претставља најдубљу, божанску уметност и лепоту а г. Чернушенко захвалио је на искреном гостљубљу истакао близину два братска народа.

За крај овог предивног концерта два братска хора отпојали су заједно две нумере под диригентском палицом гђе Саре Цинцаревић, а потом г. Чернушенка.

Извор: Епархија нишка