Глумац из "Мортал Комбата" прешао у православље у Русији

Кари Хиројуки Тагава, познати глумац који се прославио улогом злог чаробњака Шанг Цунга у филму „Мортал Комбат“ заљубио се у Русију и одлучио да се крсти у православној Цркви.

Тагава, амерички глумац јапанског порекла, игра главну улогу у новом руском филму „Јереј-сан“ и одлучио је да напусти воју веру и постане православац.Вест о томе поделио је на Фацебооку један од његових колега Иван Оклобистин. Он је поделио фотографију Тагаве у свештеничкој одори са снимања филма.

„Драго ми је да кажем да ће Кари Тагава после дугог размишљања, примити Свету тајну крштења“, написао је он.

Тагава је у интервјуу за Кинопоиск.ру 2013. изјавио да су га опчиниле руске православне цркве.

„Не можете ухватити суштину руског православља... Кад сам први пут дошао у Русију, имао сам врло мало времена да се упознам с ликом. Зато сам обилазио руске цркве у Јарославу и Ростову. Сам боравак унутра је имао велики утицај на мене“, рекао је он.

Кари Хиројуки Тагава примио је крштено име Пантелејмон, а планира да тражи и руско држављанство.

„Не пратим нове трендове“, рекао је он вероватно алудирајући на потез француског глумца Жерара Депардјеа, који се у Русију преселио како би избегао високе порезе у Француској.

„Пратим своје срце. Нема лаких одлука ни у Америци ни било где друго. Ово ће бити велики изазов за мене“, рекао је он.Филм који ће се ускоро појавити у руским биоскопима говори о јапанском свештенику који напушта своју земљу због рата Јакуза и одлази у мали руски град како би помогао локалном становништву да се избори са корупцијом. Реч је о пројекту продуцентске куће "Orthodox".

Извор: Б92, ОСР